ПЦУ проти повної легалізації канабісу, але підтримує його в медицині, – Зоря

 

У Православній церкві України виступають проти легалізації канабісу в рекреаційних цілях, але підтримують його використання в медичних цілях.

Про це заявив представник ПЦУ, митрополит Чернігівський Євстратій (Зоря) в коментарі “РБК-Україна“.

За його словами, вживання канабісу в рекреаційних цілях не може бути сприйняте церквою.

“Спочатку рекреаційний канабіс, потім легалізація наркотиків, що потім? Це наркотик. Тому відношення (у церкві) як і до будь-яких наркотичних препаратів”, – сказав представник ПЦУ.

Він вважає, що не може бути рекреації за допомогою наркотичних препаратів.

“Я розумію, що є люди, які вживають і кокаїн, і амфетаміни, і інші наркотичні препарати вживають і від цього отримують задоволення. Але наукою давно доведено, що це речі, які глибоко шкідливі для здоров’я і руйнують людину як фізично, так і психічно. Тому яка може бути рекреація?” – заявив митрополит.

У свою чергу, щодо медичного канабісу, то для нього представник ПЦУ не бачить жодної перешкоди.

“У нас опіати використовуються в медичних цілях? Так в чому тоді питання у використанні препаратів на основі канабісу в медичних цілях, якщо це буде з тими ж умовами, які є при використанні опіатів”, – наголосив Євстратій.

За його словами, церква не проти використання медичного канабісу для тих, хто проходив хіміотерапію, перебуває на паліативній допомозі або невиліковно хворий і відчуває болі.

Як відомо, 7 квітня Кабінет Міністрів розширив перелік дозволених препаратів в Україні, додавши до нього препарати дронабінол, набілон (синтетичний канабіноїд, імітуючий дію ТГК) та набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу). Обіг цих препаратів допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких лікарських засобів.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна