Зеленський переговорить з Меркель і Макроном про російські війська біля кордонів України

 

Президент Франції Еммануель Макрон, президент України Володимир Зеленський і канцлер ФРН Ангела Меркель у п’ятницю обговорять тему концентрації Росією військ біля українсько-російського кордону.

Про це повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на Єлисейський палац. Факт перемовин у п’ятницю, 16 квітня, підтвердив і президент Зеленський у своєму відеозверненні за результатами засідання РНБО.

Зокрема, газета “Фігаро” пише, що лідери трьох країн “проведуть відеоконференцію, щоб обговорити ризик ескалації напруженості, спричинений концентрацією російських військ біля кордону з Україною”.

“Зеленський проведе обід із президентом Макроном, і у них потім відбудеться відеоконференція з пані Меркель”, – пояснили в Єлисейському палаці.

Втім, як повідомили в пресцентрі офісу президента, Зеленський відвідає Францію з робочим візитом.

“Деякі деталі (щодо ситуації на сході України – Н.) я хочу обговорити завтра особисто. І це – головна тема, з якою я їду й буду зустрічатися з президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном”, – повідомив Володимир Зеленський.

За словами глави держави, після його зустрічі з французьким колегою у форматі віч-на-віч відбудеться зустріч за допомогою відеозв’язку з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

“Важлива зустріч. Поки що у нас такий Нормандський формат”, – резюмував президент.

Читайте також:
“Якщо гора не йде до Магомета”: Зеленський зустрінеться з кожним лідером окремо, якщо “нормандський саміт” не відбудеться

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна