Байден підписав нові санкції проти Росії

 

Сполучені Штати Америки офіційно ввели нові санкції проти Росії.

Відповідний указ підписав президент США Джо Байден, повідомляє в четвер, 15 квітня. пресслужба Білого дому.

Санкції вводяться проти:

  • 32 юридичних та фізичних осіб, які здійснювали спрямовані урядом Росії спроби вплинути на президентські вибори в США 2020 року, а також інші акти дезінформації і втручання;
  • США висилають з Вашингтону десять російських дипломатів;
  • фінансовим установам США з 14 червня заборонена пряма покупка боргових цінних паперів у Центрального банку, Мінфіну та Фонду нацдобробуту РФ;
  • під санкції потрапили шість російських технологічних компаній, які, за даними США, надають підтримку російським спецслужбам.

У Білому домі також заявили, американська влада вживає заходів, “щоб покласти на Росію витрати за дії її уряду та спецслужб проти суверенітету та інтересів США”.

Вашингтон попередив, що США будуть впливати на Росію “стратегічним та економічно ефективним чином, якщо вона продовжить або посилить свої дестабілізацийни міжнародні дії”.

Додамо, що санкції стосуються п’яти фізичних і трьох юридичних осіб, пов’язаних з окупацією Росією Кримського півострова і серйозними порушеннями прав людини в Криму. Про це йдеться на сайті Мінфіну США.

“Ці дії, вжиті в тісній співпраці з нашими союзниками, демонструють тверде зобов’язання міжнародної спільноти притягти Росію до відповідальності за спробу анексії Криму. Ці заходи є додатковою ціною для Росії за її насильницьку інтеграцію з Кримом і підкреслюють зловживання, що мали місце під час спроби анексії Росією. Сполучені Штати як і раніше прихильні підтримці суверенітету України: Крим — це Україна”, – заявила глава Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) — санкційного підрозділу Мінфіну США Андреа Гацько.

Так, під санкції США потрапили юридичні особи, пов’язані з будівництвом “Кримського” мосту, це: Леонід Риженкін, “Ленпромтранспроект” і Товариство з обмеженою відповідальністю “Управління будівництва залізниці Беркакит-Томмот-Якутськ”.

Також до списку санкцій потрапили кілька російських чиновників, як вказують у Мінфіні США, причетних до окупації Криму:

  • Кулинич Лариса Віталіївна;
  • Павло Леонідович Каранда;
  • Леонід Михайлюк;
  • Володимир Миколайович Терентьєв.

Кулинич є російським так званим “міністром майнових і земельних відносин” в окупованому Криму.

Каранда, громадянин Росії, є так званим “міністром внутрішніх справ” в окупованому Криму.

Михайлюк, громадянин Росії, є так званим “начальником Управління Федеральної служби безпеки (ФСБ)” в окупованому Криму і Севастополі.

Терентьєв, громадянин Росії, є так званим “начальником Головного управління Слідчого комітету” в окупованому Криму.

З введенням санкцій вся власність і інтереси у власності цих фізичних і юридичних осіб, які перебувають в Сполучених Штатах або у володінні або під контролем осіб США, повинні бути заблоковані.

Читайте також:
У Кремлі заявили про неможливість зустрічі Байдена і Путіна найближчим часом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна