У Центрі інформбезпеки при МКіП назвали Московський патріархат проєктом з поширення “русского мира” в Україні

 

Очільниця нещодавно створеного Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська вважає, що Московський патріархат – це великий проєкт з поширення “русского мира”, потужний інструмент у гібридній війні Росії проти України.

Про це Цибульська заявила в інтерв’ю “Укрінформу”, яке опубліковане у вівторок, 13 квітня.

“Я переконана, що Московський патріархат – це такий великий проєкт з поширення “русского мира”, потужний інструмент у гібридній війні Росії проти України. Про це треба говорити”, – зауважила вона.

Цибульська додала, що Московський патріархат поширює тези російської пропаганди.

“Його основне завдання – втримати якомога більше людей в інформаційній, культурній, політичній орбіті країни-агресора. І ці завдання ніяк не збігаються з рухом сучасної України”, – підкреслила Цибульська.

Нагадаємо, що в березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи.
Зокрема, у складі Мінкульту створюється Центр протидії дезінформації, який очолила Любов Цибульська.
А на базі РНБО створений ще один орган під назвою Міжнародний центр протидії дезінформації. 2 квітня президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Поліни Лисенко керівником Міжнародного центру протидії дезінформації.

Читайте також:
Інформаційна істерія навколо “вбитого дроном” хлопчика може свідчити про підготовку наступу РФ, – Любов Цибульська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна