Міносвіти змусило видавництво переробити позначку в підручнику з історії, де була мапа України без Криму

 

Міністерство освіти і науки та Державна наукова установа “Інститут модернізації змісту освіти” змусили видавництво “Грамота” переробити умовну позначку України у підручниках історії для 9-10 класів – і в друкованому, і в електроному варіантах.

Про це йдеться у відповіді МОН на запит “Суспільного”.

Зазначається, що у підручниках для 10 та 9 класу цього видавництва на перших сторінках була умовна позначка – мапа України, на якій не було Криму. МОН змусило видавців переробити позначку й назвало помилку “прикрою”:

“… видавництво “Грамота”переробило згадану умовну позначку й підготувало заміну електронних варіантів підручників для розміщення в електронній бібліотеці Інституту”, — йдеться у відповіді відомства.

Оновлені електронні варіанти підручників доступні в електронній бібліотеці “Інституту модернізації змісту освіти”. Для заміни позначки у друкованих підручниках, видавництво надрукує і розішле до департаментів освіти обласних адміністрацій відповідні зразки для вклейки/заклеювання позначки у підручниках.

Як писала “Новинарня“, історики Валерій Рижков та Віталій Скальський виявили, що у підручниках авторства Олексія Струкевича, виданих видавництвом “Грамота” у 2017 та 2018 роках, є умовна позначка мапи України без півострова Крим.
На зображення мапи України без Криму можна натрапити в умовному позначенні “працюємо з історичними поняттями та мапами” як на початку, так і на решті сторінок обох підручників.

Читайте також:
Сайт “Свободу Навальному” опублікував карту РФ з окупованим Кримом. Чубаров вимагає виправлень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна