У патріарха УГКЦ Святослава померла матір

 

12 квітня 2021 року після важкої недуги померла Віра Шевчук, матір Блаженнішого Святослава, глави УГКЦ.

Як повідомляє департамент інформації УГКЦ, пані Віра померла у Стрию на 74 році житя.

“Моя мама майже все своє життя пропрацювала в музичній школі і була викладачем класу фортепіано. Якщо говорити про перші спогади, то вони пов’язані з фортепіано. До нас додому приходили учні і постійно лунала музика. Навіть коли моя мама займалася справами домашніми, наприклад, готувала їжу на кухні, то завжди в сусідній кімнаті грали студенти на фортепіано”, — розповідає про свою маму Блаженніший Святослав.

Глава УГКЦ також згадує, що мама часто брала його зі собою на роботу, бо не було з ким залишити вдома.

“І всі ті коридори, класи музичних шкіл в Стрию і Самборі, де вона працювала — то був простір, в якому я виростав. Пізніше, коли я ходив до школи, мама мене брала до музичної школи, щоб робити уроки. Собі уявіть — урок музики. Значить, є письмовий стіл, фортепіано, за інструментом сидить студент чи студентка, моя мама біля неї, а я тут поруч роблю уроки. І мама одним вухом слухає, як грає студент, а тут дивиться, що я роблю. І тільки тоді, коли я все зробив, міг збиратися і йти додому”, — поділився спогадами про своє дитинство Патріарх Святослав.

12 квітня о 19:00 в поминальній каплиці храму Святих Володимира і Ольги м. Стрия (вул. Григорія Коссака, 7а) відбудеться парастас.

Похоронні богослужіння розпочнуться 13 квітня об 11:00 у храмі Святих Володимира і Ольги.

Читайте також:
Предстоятель УГКЦ Святослав у різдвяному посланні згадав українських військових і медиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна