У Дніпрі правоохоронці вилучили рекордну в історії України партію амфетаміну. ФОТО

 

У Дніпрі поліцейські ліквідували нарколабораторію, де виготовляли амфетамін. Під час обшуків правоохоронці знайшли 120 кг готового до вживання наркотику, що є найбільшою вилученою партією амфетаміну в історії України.

Про це в понеділок, 12 квітня, інформує пресслужба Національної поліції.

“300 кг амфетаміну в місяць, а це мільйон 200 тисяч доз психотропу, які продавали учасники однієї злочинної групи. І відсьогодні вони перестануть потрапляти на “ринок”. Перші результати: в Дніпрі накрили справжній наркозавод. Там вилучили 120 кілограмів готового амфетаміну, а це – 480 тисяч доз! І це найбільша партія вилученого амфетаміну в історії України. Крім цього, поліцейські виявили там понад тонну прекурсорів, з яких можна було б виготовити ще 700 кілограмів готового психотропу”, – сказав голова Національної поліції Ігор Клименко.

Дніпро наркокартель 4 Дніпро наркокартель 3 Дніпро наркокартель 2
<
>

У рамках операції обшуки пройшли не тільки в Дніпрі, але й в Київській, Черкаській областях та в столиці.

Поки що затримали вісім осіб, які можуть бути членами наркокартелю. Його організатором, ймовірно, був чоловік, який раніше мав судимість за бандитизм.

Наркотики продавалися через гуртовий інтернет-магазин, клієнтами якого були щонайменше 50 груп збувачів.

Сума щомісячного обороту, за оцінками поліції, сягала 120 мільйонів гривень.

Читайте також:
Наркотики в ОРДО возили в дитячих колясках. Силовики прикрили контрабандну схему

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна