Наркотики в ОРДО возили в дитячих колясках. Силовики прикрили контрабандну схему

 

Правоохоронці викрили канал контрабанди наркотиків у дитячих товарах до окупованих районів Донецької області.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Харківської області в понеділок, 22 березня.

Зазначається, що, за даними слідства, група осіб організувала канал незаконного переміщення до тимчасово окупованих районів Донецької області через територію Російської Федерації метадону і димедролу.

“Наркотики приховувалися у товарах для дітей – іграшках, колясках тощо і доставлялися під виглядом звичайних побутових посилок через водіїв мікроавтобусів, які здійснюють нерегулярні перевезення пасажирів і товарів до окупованого Донецька”, – йдеться в пресрелізі.

Переміщували заборонені товари через кордон до РФ у пунктах пропуску “Гоптівка” Харківської області та “Мілове” Луганської області, а до окупованих районів України – через неконтрольовані ділянки державного кордону.

“За час документування протиправної діяльності попереджено контрабандне переміщення понад 2 кг метадону та димедролу”, – додали в прокуратурі.

Наразі повідомлено про підозру чотирьом особам за фактом контрабанди сильнодіючих лікарських засобів та особливо небезпечних наркотичних засобів, а також незаконного їх придбання, зберігання, перевезення та збуту (ч. 2, ч. 3 ст. 305, ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України).

Читайте також:
“Або ви з нами, або матимете проблеми”: на Закарпатті контрабандисти напали на прикордонників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна