Міноборони підписало меморандум про реабілітацію військових унікальними методиками

 

У Міністерстві оборони Україні підписали Меморандум про співробітництво між оборонним відомством та Науково-практичним центром нейрореабілітації NODUS.

Документ передбачає низку заходів в галузі реабілітації військовослужбовців, які отримали поранення в ході виконання завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил, передає в понеділок, 12 квітня, пресцентр оборонного відомства.

“Лікування та відновлення українських захисників за підтримки зарубіжних партнерів відбуватиметься на базі Науково-практичного центру. Для цього будуть задіяні унікальні методики, сучасне обладнання та передові технології лікувального закладу”, – йдеться в пресрелізі МОУ.

Планується також, що медики Центру тісно співпрацюватимуть із колегами військових медичних закладів та обмінюватимуться досвідом, що дозволить посилити спроможності військових медичних установ за напрямком нейрореабілітації.

“Без сумніву, залучення висококваліфікованих цивільних медичних працівників дозволить підвищити якість лікування українських захисників. За цими, здавалося б, загальними словами – врятовані життя та здоров’я наших воїнів. Сподіваємось, що таке об’єднання зусиль допоможе не тільки забезпечити поточні потреби у нейрореабілітації наших військовслужбовців, але й сприятиме створенню відповідного напрямку у системі нашої відомчої військової медицини”, – заявив заступник міністра оборони України Ігор Старобінський.

Читайте також:
Угорщина прийматиме українських військових на реабілітацію, але після пандемії, – Сійярто

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна