Протести у США: у передмістя Міннеаполіса ввели підрозділи Нацгвардії

 

У США в місто Бруклін-Сентер, яке є передмістям Міннеаполіса (штат Міннесота) ввели Національну гвардію, після того як напередодні там почалися сутички протестувальників із поліцією у зв’язку із загибеллю афроамериканця Даунте Райта.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

Ввечері у неділю, 11 квітня, сотні людей вийшли на протести у Міннеаполісі, після того як поліцейський застрелив Райта під час зупинки правоохоронцями його автомобіля.

Інцидент стався у Бруклін-Сентері, неподалік від того місця, де колишнього поліцейського Дерека Шовіна судять за обвинуваченнями у загибелі Джорджа Флойда.

У поліції Бруклін-Сентеру заявили, що патрульні зупинили автомобіль, за кермом якого сидів 20-річний Даунте Райт, за порушення правил дорожнього руху. З’ясувавши, що водій перебуває в розшуку, поліцейські спробували його затримати, але чоловік сів назад у машину й нібито спробував утекти.

Поліцейський офіцер почав кричати, що зараз застосує електрошокер, але замість цього вистрелив у Райта з пістолета. Як стверджують у поліції, це було “трагічною випадковістю”.

Автомобіль ще зміг проїхати кілька кварталів, перш ніж врізався в іншу автівку. Поліція та медики намагалися врятувати життя водія після аварії, але чоловік загинув.

Після цього на вулиці міста вийшли сотні обурених людей.

Губернатор штату Міннесота Тім Вальц закликав Національну гвардію штату допомогти навести лад. До забезпечення громадського порядку було залучено понад 500 нацгвардійців. У Бруклін-Сентері запроваджено комендантську годину до 6-ї ранку.

Усе це відбувається на тлі суду над поліцейським Дереком Шовіном, підозрюваним у вбивстві іншого афроамериканця, Джорджа Флойда, загибель якого спричинила масовий рух Black Lives Matter на всій території Сполучених Штатів, а згодом і багатьох інших країн світу.

Суд, у якому розглядається ця справа, розташований приблизно за 15 кілометрів від того місця, де вбили Даунте Райта.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна