На острові Майський планують облаштувати тир і встановити сонячні батареї

 

На острові Майський в Чорному морі планують облаштувати тир для тренувань спецпризначенців та встановити сонячні батареї задля енергозабезпечення цього військового об’єкта.

Про це розповів у інтерв’ю “Новинарні“, яке опубліковане в п’ятницю, 9 квітня, командувач Сил спеціальних операцій генерал-майор Григорій Галаган. 

Галаган нагадав, що острів регулярно використовується в бойовій підготовці військових частин ССО, зокрема 73-го морського центру.

“Зараз треба розбудовувати інфраструктуру – ту, яка там збереглася. На це потрібно чимало коштів, але на острові може бути цілком нормальний тренувальний центр. Це місце, де можна відпрацьовувати всі елементи бойової підготовки. Є можливість облаштування тиру, проведення занять із вогневої підготовки. Проблемним є питання енергозабезпечення. Раніше з острова по морському дну були прокладені кабелі, які вже повирізали давно. Зараз це питання можна вирішити за допомогою альтернативної енергетики – сонячні батареї не будуть проблемою, і вони не потребують надто багато коштів”, – висловився Галаган.

На запитання про те, скільки часу треба, щоб на Майському з’явилися тир і сонячні батареї, Галаган відповів:

“Це не питання часу, а грошей. Можна зробити досить швидко. І це наступний етап розвитку нашої морської компоненти”.

Командувач також підкреслив, що у спецпризначенців країн-партнерів є подібні місця для відпрацювання водолазами бойової підготовки, але “такого унікального об’єкта на відстані від міста” він не бачив ще ніде.

Читайте також:
Острів Майський: як штучний насип у Чорному морі став базою “морських котиків” ССО ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна