Президент передав із ДУС до війська літак Ан-148 і гелікоптер Мі-8

 

Президент Володимир Зеленський своїм указом, за пропозицією Державного управління справами, погодив передачу літака Ан-148 і вертольота Мі-8, які перебувають в управлінні ДУС, на потреби Збройних сил України.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в указі глави держави №154/2021, підписаному 9 квітня.”

З метою впорядкування використання об’єктів державної власності, що перебувають в управлінні Державного управління справами, та підвищення ефективності використання державного майна постановляю:
1. Погодитися з пропозицією Міністерства оборони України та Державного управління справами щодо передачі літака Ан-148-100В (заводський номер 01-09) і вертольота Мі-8МТВ-1 (заводський номер 804М01), що перебувають в управлінні Державного управління справами, до сфери управління Міністерства оборони України.
2. Кабінету Міністрів України та Державному управлінню справами забезпечити передачу в установленому порядку об’єктів державної власності, зазначених у статті 1 цього Указу, з управління Державного управління справами до сфери управління Міністерства оборони України”, – сказано в документі.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як відомо, Міністерство оборони у 2018 році планувало отримати санітарний літак на базі Ан-148, для цього ще у 2016 році були відпрацьовані медико-технічні вимоги. Літаючий госпіталь Ан-148-100ЕМ мав бути оснащений салоном із п’ятьма різними варіантами поєднання пасажирських місць і медичних модулів. Однак цього досі не сталося.

Читайте також:
Зеленський через три тижні таки ввів у дію санкції РНБО проти Януковича і компанії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна