Кличко закликає уряд запровадити загальнонаціональний локдаун

 

Міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до Кабінету Міністрів України невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну.

Про це він заявив на брифінгу в п’ятницю, 9 квітня, передає “Укрінформ”.

“Я звертаюся до уряду невідкладно розглянути питання про запровадження загальнонаціонального локдауну. Справжнього локдауну. Пересування між регіонами країни повинно бути обмежено, з контролем за дотриманням суворих правил”, – сказав Кличко.

За його словами, Україна сьогодні перебуває в трійці європейських країн за кількістю хворих за добу і кількістю смертей від COVID-19.

“Тільки з початку цього місяця, з 1 квітня, в країні померли 3 556 людей. У Києві померли 392 хворих, і це за дев’ять днів. Така страшна динаміка розповзання вірусу. І скільки ще людей повинні захворіти, скільки померти, щоб уряд, центральна влада зрозуміли, що потрібні негайні заходи на державному рівні, інакше, й в умовах відсутності масового вакцинування, країну чекає катастрофа”, – наголосив він.

За словами Кличка, зараз відбувається “безконтрольне розповсюдження вірусу і його міграція країною”.

“У нас усі хочуть їздити в громадському транспорті, працювати в офісах, а не дистанційно, гуляти натовпами без масок, влаштовувати вечірки, їздити гуляти в інші міста”, – наголосив він.

Міський голова столиці зазначив, що зранку спілкувався телефоном з головними лікарями кількох київських медзакладів.

“Медикаментів і засобів захисту скрізь вистачає. Але там заповненість ліжок на 100%, в інших лікарнях – на 110%. Там закінчуються місця з киснем. Лікарі виснажені”, – наголосив він.

Нагадаємо, сьогодні Міністерство охорони здоров’я оновило розподіл карантинних зон в Україні – Київ та ще 12 областей “червоні”.

Читайте також:
За добу в Україні нарахували понад 19,6 тис. нових COVID-хворих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна