У Сухопутних військах ЗСУ відбулися заняття з мінної безпеки

 

У Сухопутних військах Збройних сил України на Чернігівщині за рішенням Командувача генерал-полковника Олександра Сирського відбулося показове заняття з мінної безпеки.

Про це в четвер, 8 квітня, інформує пресслужба Командування Сухопутних військ ЗСУ.

Генерал-полковник Олександр Сирський ухвалив рішення щодо проведення цих занять через збільшення у районі ООС випадків підриву військовослужбовців на вибухонебезпечних пристроях, серед яких боєприпаси, що не здетонували, мінні поля, розтяжки й інші пристрої, якими представники російсько-окупаційних військ нашпигували українську землю.

Зокрема показові заняття з мінної безпеки провели для представників управлінь сил підтримки оперативних командувань, начальників інженерних служб бригад оперативних командувань і бригад безпосереднього підпорядкування Командуванню Сухопутних військ України з мінної безпеки на базі Навчального центру “Десна” імені князя Ярослава Мудрого.

Зазначається, що основною метою занять є розгляд порядку перевірки наявності інженерних загороджень, їхні позначення на місцевості під час передачі районів відповідальності бригад, оформлення відповідних документів під час передачі (прийняття) позицій.

На заняттях учасники ознайомилися з аналізом підривів особового складу ЗСУ та ОВТ на мінно-вибухових загородженнях протягом 2014-го – початку 2021 років.

Окремо приділили увагу причинам підривів особового складу та основним заходам, що рекомендують проводити в підрозділах з недопущення бойових втрат особового складу внаслідок підривів.

Також присутні обговорили проблемні питання з мінної безпеки та заходи щодо покращення стану справ з мінної безпеки у Сухопутних військах України.

Читайте також:
Із 2014 року ДСНСники знешкодили на Донбасі близько 220 тис. вибухонебезпечних предметів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна