Із 2014 року ДСНСники знешкодили на Донбасі близько 220 тис. вибухонебезпечних предметів

 

Сотня піротехнічних розрахунків чисельністю понад 600 людей виконують роботи з розмінування від снарядів по всій Україні. Більше ніж сотня щодня виконує завдання з розмінування території Донецької та Луганської областей.

Про це в понеділок, 5 квітня, інформує пресслужба ДСНС.

“Працювати доводиться у надзвичайно складних умовах тотального замінування територій. З 6 липня 2014 року піротехніки ДСНС виявили, вилучили та знешкодили на території Донецької та Луганської областей приблизно 220 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів, перевірили ділянки територій загальною площею понад 32 тис. га, а також акваторії водних об’єктів загальною площею 101 га”, — йдеться у повідомленні.

Загалом упродовж 2020 року піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знищили понад 70 тисяч вибухонебезпечних предметів, зокрема понад 2 тисячі 100 авіаційних бомб.

Зазначається, що щороку дедалі більше людей травмуються боєприпасами.

“Щороку дедалі більше людей травмуються від дії ВНП. Особливо ми повинні звернути увагу на проблему захисту дітей від небезпечних знахідок, які часто маскують під предмети побуту, дитячі іграшки тощо. Саме тому рятувальники постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з громадянами, навчають їх правил поведінки під час виявлення підозрілих предметів, а також відвідують дошкільні та навчальні заклади в усіх регіонах держави, розповідаючи дітям про основи мінної безпеки”, – наголошують у ДСНС.

Нагадаємо, на початку березня представники МОУ й посли європейських держав у районі проведення операції Об’єднаних сил обговорили питання гуманітарного розмінування.

Читайте також:
На позиції морпіхів під Широкиним окупанти послали іграшковий літак з вибухівкою. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна