У Харкові суд оголосив вирок 19-річному “мажору” на “Тойоті”, який напідпитку вбив рятувальника та його дочку

 

Винуватця п’яної ДТП, в результаті якої загинув харківський рятувальник та його дочка, засудили до 9 років позбавлення волі.

Про це 8 квітня повідомила пресслужба обласної прокуратури Харківщини.

Зазначається, що Київський районний суд м. Харкова визнав 19-річного Дмитра Габишева винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України) та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років. Прокурор просив про 10-річний термін.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 21 жовтня 2020 року приблизно о 6:40 ранку Габишев, будучи позбавленим права керувати транспортним засобом на один рік згідно до постанови Дзержинського районного суду міста Харкова за скоєння адміністративного правопорушення, керував технічно справним автомобілем Toyota Land Cruiser, який належить Реві Руслану Вікторовичу. При цьому Габишев був не лише без прав, а в стані алкогольного сп’яніння.

На автошляху Київ-Харків-Довжанський (на Окружній в районі Екопарку) проводились дорожні роботи, були розставлені огорожі для організації двостороннього руху транспорту по одній половині дороги. Також були встановлені дорожні знаки, що завчасно інформували про проведення дорожніх робіт та вказували напрямок для об’їзду закритої ділянки.

Водій позашляховика “проявив злочинну самовпевненість та, допустивши крайню неуважність до дорожньої обстановки, ігноруючи дорожні знаки, прискорився та виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з автомобілем “ЗАЗ Ланос”.

У результаті зіткнення на місці загинули 41-річний водій та 15-річна пасажирка “Ланоса” – підполковник ДСНС Дмитро Азаренков та його дочка Анастасія.

Підполковник ДСНС Дмитро Азарєнков і його дочка Анастасія

Рятувальник Азаренков тоді їхав із Липців на роботу в Харків. Винуватець аварії з місця трагедії втік. Колеги Азаренкова шукали записи з відеореєстраторів машин, які перебували поруч.

Зрештою водій позашляховика Габишев знайшовся. У суді вину в скоєному кримінальному правопорушенні він визнав повністю. Зазначив лише, що під час руху було темно, і “його засліпило”.

Родичі загиблих заявили компенсацію у розмірі 2 млн грн, але наразі обвинувачений компенсував 100 тисяч грн.

Читайте також:
На Донеччині в ДТП загинув поліцейський капітан Колесников – АТОвець, переселенець із Донецька

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна