Уряд дещо спростив “карантинні” умови перетину кордону для громадян України

 

Уряд змінив умови перетину кордону для деяких категорій мандрівників: відтепер від обов’язкової самоізоляції звільняються громадяни України з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус, зробленим не раніше, ніж за 72 години (а не 48, як раніше).

Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів від 7 квітня, опублікованій на сайті уряду, повідомляє “Українська правда“.

“Сьогодні (в четвер, 8 квітня – “Н”) були опубліковані чергові зміни, які уряд вніс до постанови №1236, що регламентує карантинні обмеження – зокрема ті, які стосуються державного кордону України. Ці норми найближчим часом будуть направлені в підрозділи ДПСУ для виконання”, – повідомив у коментарі виданню речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Відповідно до оновленого порядку перетину кордону, українці, які повертаються з інших держав, для звільнення від 14-денної самоізоляції можуть пред’явити прикордонникам негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, зроблений за 72 години до в’їзду в Україну (як і іноземцям). Досі  громадянам України такий тест необхідно було провести не раніше, ніж за 48 годин до повернення.

Серед інших змін: відтепер дітям-іноземцям та особам без громадянства, які не досягли 12 років, при перетині кордону на в’їзд в Україну не потрібно мати негативний ПЛР-тест.

Також іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України, при перетині державного кордону України відтепер мають іти на самоізоляцію із встановленням додатку “Вдома” (раніше їм не потрібно було встановлювати цей додаток).

Як писала “Новинарня“, 22 березня Кабмін запровадив обов’язкову наявність негативного результату ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого не раніше, ніж за 72 години, для іноземців при в’їзді в Україну.

Також було визначено, що громадяни України, які повертаються додому з-за кордону, мають піти на самоізоляцію на 14 днів – незалежно від того, з якої країни вони в’їжджають. Від самоізоляції звільнялися українці, які мають на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не раніше, ніж за 48 годин.

У разі, якщо такого документа немає, необхідно встановити на смартфон додаток “Вдома” й пройти 14-денну самоізоляцію або обсервацію. Завершити самоізоляцію раніше можна, зробивши ПЛР-тест на “ковід” в одній із сертифікованих Міністерством охорони здоров’я лабораторій та отримавши негативний результат.

Читайте також:
МОЗ оновив поділ на карантинні зони: Київ та 10 областей – “червоні”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна