“Книга Надії”: в Україні запустили сайт для пошуку зниклих безвісти військових

 

В Україні запустили перший сайт для пошуку зниклих безвісти українських військових, що брали участь в АТО/ООС, його адреса – www.nadiyemos.com.

Про це “Новинарні” повідомили в Об’єднанні рідних зниклих безвісти “Надія”.

“Унікальний проєкт, в якому ми допомагаємо у пошуку безвісти зниклих за особливими обставинами. Тепер кожен може розмістити анкету родича, який зник, перебуваючи в ООС, на сайті, а також допомагати і підтримувати інших у пошуку зниклих близьких”, – розповіли організатори.

Заявлені цілі проєкту:
– відшукати, повернути, реабілітувати зниклих;
– об’єднати родини зниклих безвісти для підтримки та повернення;
створити “Книгу Надії” – реєстр тих, на чиє повернення сподіваються;
– включити представників родин зниклих безвісти до складу Комісії зі справ зниклих безвісти за особливими обставинами;
– створити Громадську раду за участі членів родин військових, зниклих безвісти, при Комісії зі справ зниклих безвісти за особливими обставинами;
– допомога та підтримка родин військових, зниклих безвісти;
– якщо сталося невиправне, то – відшукати, повернути, гідно поховати загиблого.

“Ми закликаємо об’єднатися заради повернення додому тих, хто нас захищав і кого ми чекаємо. Бо кожна з родин зниклих безвісти має право знати правду про долю своїх близьких і бути впевненими, що це правда, а не історія, “щоб закрити питання”, – наголошують організатори.

Крім іншого, вони вимагають від влади призначити керівника Комісії з питань зниклих безвісти за особливими обставинами, обраного ще в грудні 2020 року, та забезпечити роботу цього органу. А також – провести “об’єктивне, чесне розслідування кожної окремої справи зниклого безвісти”.

Проєкт “Надіємось” створено та реалізовано учасниками Об’єднання родин зниклих безвісти “Надія”. Його кістяк утворився у вересні 2014 року з ініціативи близьких та родичів військовиків, що зникли безвісти під час Іловайської операції.
На початку 2015 року створено Дніпропетровську філію “Об’єднання сімей загиблих та зниклих безвісти захисників України”. У 2018 році спільнота розширилася та набула статусу громадської організації “Надія”.

Головою організації є Ядвига Лозинська, яка на власному досвіді знає, як це — розшукувати сина.

Керівник проєкту об’єднання сімей зниклих безвісти “Надія” – Вікторія Солодухіна.

Читайте також:
Шість років пошуків: після бою ні тіл, ні звісток від синів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна