США вводять санкції проти Туреччини за угоди з Росією

 

У Державному департаменті США вважають, що турецьке Управління оборонної промисловості (SSB) заслуговує санкцій за угоди з російським оборонним сектором.

Про це йдеться на сайті Федерального реєстру США.

Зокрема, повідомляється, що держсекретар Ентоні Блінкен прийшов до висновку, що SSB кілька років тому “провело істотну транзакцію” з РФ.

У зв’язку з цим Блінкен визначив, що санкції в рамках закону “Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій” (CAATSA) повинні діяти щодо SSB, його глави Ісмаїла Деміра і ще трьох керівників.

У повідомленні вказується, що американцям забороняється вести справи з цими громадянами Туреччини. Активи фігурантів списку в США заморожуються, влада США не буде видавати візи цим людям.

Стосовно SSB серед обраних Блінкеном опцій санкцій, зокрема, вводяться заборони на експорт американської продукції. Забороняється видавати SSB кредити понад $10 млн.

Підкреслимо, що такими діями адміністрація президента Джо Байдена продовжила курс щодо SSB, який взяв попередній президент Дональд Трамп. У грудні 2020 року його адміністрація ввела санкції проти турецького Управління оборонної промисловості і тих же чотирьох її керівників. На такий крок Вашингтон тоді пішов, щоб покарати Анкару за покупку у Росії зенітно-ракетних систем С-400.
США також виключили Туреччину з програми виробництва новітніх винищувачів п’ятого покоління F-35, а також відкликали пропозицію з продажу американських ракетних комплексів Patriot.

Читайте також:
Туреччина стала першою державою Ради Європи, яка вийшла зі Стамбульської конвенції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна