ЗСУ достроково отримали партію модернізованих танків Т-72. ФОТО

 

Державне підприємство “Київський бронетанковий завод”, що входить до складу ДК “укробороУкроборонпром”, передало українським військовим три відремонтовані танки Т-72.

Про це в понеділок, 5 квітня, інформує пресслужба “Укроборонпрому”.

Машини пройшли капітальний ремонт із доробками у рамках державного оборонного замовлення та отримали поліпшені бойові й технічні характеристики.

Роботи були виконані з випередженням графіка, однак за обмеженого фінансування.

Зокрема, ходові якості Т-72 покращили завдяки встановленню більш потужного двигуна у 840 кінських сил і гусениць від танка Т-80. Командну керованість удосконалили комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутникової навігаційної системи. Це дасть змогу підтримувати зв’язок із піхотними підрозділами для посилення взаємодії на полі бою.

Відремонтований танк Т-72 2 Відремонтований танк Т-72 3
<
>

Крім того, прилади нічного бачення машин оснастили сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління.

Київський бронетанковий завод ремонтує та модернізує техніку у тісній співпраці з Центральним бронетанковим управлінням ЗС України. Модернізація, зокрема, охоплює усі складові – захищеність, мобільність, вогневі спроможності, командну керованість.

Нагадаємо, наприкінці березня українське військо отримало нову трикоординатну радіолокаційну станцію 35Д6М, здатну працювати майже у будь-яких кліматичних умовах та у гірській місцевості

Читайте також:
Посли G7 обговорили з керівництвом реформу “Укроборонпрому”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна