Мендель заявила про існування “української російської мови”

доповнено

Прессекретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель заявила, що “українська російська мова є частиною культурного розмаїття”.

Про це вона сказала в неділю, 4 квітня, в ефірі програми “Погляд із Банкової” на телеканалі “Дом”.

“Російська, точніше, українська російська мова, – це частина культурного розмаїття нашої країни”, – вважає Мендель.

На її думку, російська мова не є власністю суто Російської Федерації.

Юлія Мендель зазначила, що англійську мову використовують у різних країнах, але Велика Британія не вважає англійську мову тільки своєю.

“І нам давно пора самим демонополізувати російську мову. І голосно заявити, що в Україні є “українська російська мова”, – вважає Мендель.

“Фактично в боротьбі за мову деякі українці перетворилися в “ангелів з піною на губах”, які вступають в бій за праве діло. І вони породжуютьвічний дух ненависті в боротьбі за праве діло, “завдяки якому зло на Землі не має кінця”. Так, я цитую засмальцьований в соцмережах вираз одного філософа (“Диявол починається з піни на губах ангела, що бореться за справедливість” Торнтон Вайлдер,- “Н”). Але не можна ненавистю боротися за праве діло, неможливо, насадженням змусити полюбити мову, а узаконеними штучними формами з минулого розподіляти патріотів на кращих і гірших”, – сказала прессекретарка Зеленського.

Вона вважає, що українська мова повинна бути захищеною, але й мають “бути захищені й громадяни – і не важливо, яку мову вони використовують в побуті, адже найбільша цінність – людина”.

Нагадаємо, наприкінці березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні повинні використовувати “нашу” російську мову для контрпропаганди, і запропонував створити “якісний російськомовний український і проукраїнський телеканал”, який міг би зламати пропагандистську монополію Російської Федерації на міжнародному інформаційному ринку.

Читайте також:
В’ятрович: Території – повернемо. Людей, які зневажають українську мову, краще не повертати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна