“Російськомовний український націоналіст” Аваков: “Треба вітати розвиток НАШОЇ російської мови”

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні повинні використовувати “нашу” російську мову для контрпропаганди, і запропонував створити “якісний російськомовний український і проукраїнський телеканал”, який міг би зламати пропагандистську монополію Російської Федерації на міжнародному інформаційному ринку.

“В умовах підлої гібридної війни, розв’язаної проти України путінським режимом, в якій так велика пропагандистська складова, – ми не тільки можемо, але і зобов’язані використовувати російську мову для контрпропаганди“, – написав Аваков у фейсбуці.

“Я, російськомовний український націоналіст, впевнений, що треба вітати розвиток НАШОЇ російської мови, якою розмовляють мільйони українців, і дозволити їй вільно розвиватися”, – заявив міністр.

“Старша за походженням українська мова безумовно багатша, образніша і яскравіша за російську – сперечайтеся, хто бажає, – але нашій, українській культурі, належить і весь корпус літературної спадщини наших класиків, у тому числі тих, хто писав російською.

Чому ми, українці, повинні відмовлятися від мови Гоголя, Квітки-Основ’яненка, Шевченка, Носова, Зощенка, Булгакова, Віктора Некрасова і сотень інших прекрасних українських російськомовних письменників?” – вважає очільник МВС.

Аваков наголосив, що “без сумніву, державною може бути тільки українська мова – як мова предметної, суверенної країни”.

“Однак російська, кримськотатарська, румунська, угорська, болгарська та інші мови, які живуть в Україні – мови спілкування та культури, сімейна спадщина, частина багатої української культурної аури. Ці мови також належать українцям”, – додав він.

“Російською мовою розмовляють і розуміють її близько 300 мільйонів людей у світі. Із них тільки половина (!) живе в РФ. Для багатьох, хто розуміє російську мову, важливо мати можливість отримувати чесну, а не путінську інформацію своєю мовою”, – вважає Аваков.

“Необхідно створити якісний російськомовний український і проукраїнський канал, який міг би переламати пропагандистську монополію РФ на міжнародному інформаційному ринку. Світ повинен знати правду і розуміти різницю між новинами і фейками російської пропаганди”, – наголосив Аваков.

Як повідомляла “Новинарня“, з середини січня 2020 року  припинив роботу. створений Міністерством інформаційної політики у 2015 році для трансляції за кордоном державний телеканал UATV. На його базі запустили новий телеканал “Дом”, який веде мовлення на тимчасово окуповані території України.

Читайте також:
Телеканал “Дом” почав мовлення на окуповані Росією території

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна