В ДПСУ розповіли про роботу КПВВ на лінії розмежування

 

Рух через більшість контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування заблокований з боку тимчасово окупованої території.

Про це 3 квітня повідомив пресцентр Державної прикордонслужби України.

«За рішенням командувача операції Об’єднаних сил усі КПВВ відкриті для пропуску через лінію розмежування. Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Однак рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорах заблокований з боку тимчасово окупованої території України», – сказано в повідомленні.

Із семи відкритих КПВВ щоденний пропуск здійснюється лише в «Станиці Луганській». Навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух двічі на тиждень – у понеділок та п’ятницю.

У ДПСУ повідомили, що у контрольному пункті «Станиця Луганська» пасажиропотік порівняно з минулим тижнем зменшився на 30%. Упродовж тижня через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 5482 особи, а на контрольовану територію – 4671 особа.

Через КПВВ «Новотроїцьке» 239 громадян та 40 транспортних засобів потрапили на тимчасово окуповану територію, водночас 267 громадян та 63 транспортних засоби проїхали на підконтрольну українській владі територію.

Через КПВВ «Щастя» проїхали два вантажні автомобілі з медикаментами від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Загальна вага гуманітарної допомоги становила майже 3 тонни.

Крім того, окупанти не допустили на тимчасово окуповану територію України 20 громадян, прикордонники забезпечили їх повернення на контрольовану територію.

Читайте також:
Червоний Хрест відправив в ОРЛО три тонни гумдопопоги

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна