“Просимо вас подвоїти пильність і всебічне стримування”: Таран переговорив з міністром оборони Британії про Донбас

 

З ініціативи британської сторони відбулась телефонна розмова міністра оборони України Андрія Тарана з Державним секретарем з питань оборони Великої Британії Беном Воллесом.

Про переговори в п’ятницю, 2 квітня, повідомив пресцентр оборонного відомства України.

Зазначається, що Таран поінформував співрозмовника про розвиток безпекової ситуації на лінії розмежування із тимчасово окупованими територіями та навколо кордонів нашої держави.

“Він акцентував увагу Бена Воллеса на конкретних фактах нарощення Російською Федерацією додаткових військових підрозділів з різних регіонів Росії поблизу українських кордонів”, – йдеться в пресрелізі МОУ.

Ми говоримо про зростаючу агресивну поведінку Росії та, можливо, неминучу ескалацію. Високо цінуючи рішучу підтримку України з боку Великої Британії, ми просимо вас подвоїти пильність і всебічне стримування. Світове співтовариство повинно твердо утримати Росію в зоні міжнародного права”, — заявив Таран у розмові з Державним секретарем з питань оборони Великої Британії.

Бен Воллес підтвердив підтримку з боку Великої Британії суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України та запевнив, що Британія продовжить участь у підготовці українських військовослужбовців та розвитку спроможностей Збройних Сил України.

Співрозмовники обговорили подальші кроки з посилення взаємодії у сфері безпеки і оборони.

Читайте також:
Міністр оборони Британії ініціював переговори з Тараном щодо ескалації на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна