РНБО запровадила санкції проти “топ-десятки” української контрабанди, – Зеленський

 

Рада національної безпеки і оборони запровадила персональні санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до контрабанди.

Про це у своєму зверненні в п’ятницю, 2 квітня, повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Чорна п’ятниця наступила для низки фізичних та юридичних осіб. Передусім мова про контрабанду. Це економічний тероризм проти України. За розрахунками експертів, збитки через контрабанду сягають 300 мільярдів гривень, що недоотримав державний бюджет. З них понад 100 мільярдів – внаслідок неефективної роботи митниці. Сьогодні вперше в історії України запроваджені персональні санкції, зокрема, заблоковані активи, майно, осіб, яких, за аналітичними даними апарату РНБО та за даними Служби безпеки України можна назвати топ-десяткою укранської контрабанди. Боротьба з контрабандою буде продовжена. Сьогодні – це перша десятка, але точно не остання”, – сказав Зеленський.

Він додав, що також відсторонено від роботи десятки посадовців митних органів.

“Ми готуємо законодавчі зміни, наслідком яких буде криміналізація недостовірного митного декларування”

Читайте також: 
“Або ви з нами, або матимете проблеми”: на Закарпатті контрабандисти напали на прикордонників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна