Президент призначив керівника Центру протидії дезінформації

 

Президент України Володимир Зеленський призначив Поліну Лисенко керівником Центру протидії дезінформації.

Відповідний указ глава держави підписав у п’ятницю, 2 квітня.

Нова керівниця Центру протидії дезінформації Поліна Лисенко наголосила, що цей орган створено з метою протидії загрозам національній безпеці та національним інтересам України в інформаційній сфері, боротьби з пропагандою, деструктивними дезінформаційними впливами та кампаніями, недопущення маніпулювання громадською думкою.

“Центр повинен стати надійним щитом для громадян та держави від інформаційних загроз, які виникають як ззовні, так і всередині країни та спрямовані на розхитування державних інститутів і маніпулювання суспільною думкою”, – сказала Лисенко, яку цитує пресцентр ОПУ.

У вівторок, 6 квітня, відбудеться представлення Центру протидії дезінформації. Керівник офісу президента України Андрій Єрмак презентує роботу Центру представникам дипломатичних місій в Україні, а також експертам і громадським діячам у сфері медіа.

Довідково

Поліна Лисенко у 2015 році закінчила магістратуру у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка (магістр права), до 2019 року навчалася в цьому виші в аспірантурі. Кандидат юридичних наук.
У 2013 – 2015 роках працювала на посаді молодшого юриста у приватній юридичній компанії. З квітня 2015 до вересня 2019-го була помічником першого заступника директора Національного антикорупційного бюро України.
До березня 2020 року обіймала посаду начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва та повернення активів офісу генерального прокурора. Також працювала керівником проекту з розбудови судової гілки влади та міжнародної співпраці Офісу простих рішень та результатів.
Має подяку від директора Федерального бюро розслідувань США за спільну успішну операцію офісу генерального прокурора та ФБР.
З вересня 2020 року – директор Департаменту інформаційної політики та зв’язків з громадськістю АТ “Укрзалізниця”.

Як пише “Детектор медіа“, Поліна Лисенко згадується в службовому листуванні НАБУ і посольства США, яке у жовтні 2020 року опублікував народний депутат Андрій Деркач. Ішлося про те, що перший заступник НАБУ Гізо Углава через свою помічницю Поліну Чиж надавав посольству США інформацію, яка негативно вплинула на хід подій в Україні та США.
Деркач стверджує, що співробітниця посольства США Анна Ємельянова дала вказівку Чиж надати інформацію у справі колишнього міністра екології та власника Burisma Group Миколи Злочевського.

Читайте також:
Центр протидії дезінформації – це взагалі не про цензуру, – медіаекспертка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна