На Яворівському полігоні цілодобово працюватиме артилерія та авіація, цивільних просять не наближатися до об’єкта

 

З 1 квітня 2021 року на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) стартують цілодобові стрільби, тому місцевих мешканців просять не наближатися до військового об’єкта.

Про це в четвер, 1 квітня, повідомили в пресцентрі Яворівської міської ради.

Зазначається, що стрільби триватимуть на всіх напрямках та з різноманітних зразків зброї, в тому числі артилерійських підрозділів штатним пострілом та авіації.

У пресслужбі міськради наголосили, що неодноразово були випадки підриву цивільного населення на боєприпасах, які не вибухнули, навіть з летальними наслідками та випадки заходу людей в район проведення бойових стрільб.

“Територія Центру є небезпечною для цивільного населення. Після проведення стрільб на території навчальних об’єктів є випадки не розривання боєприпасів, які виходять з каналу ствола, тому категорично забороняється торкатись до знайдених снарядів, мін, авіабомб, підривників, трубок, зарядів, засобів імітації та інших невідомих предметів”, – йдеться в пресрелізі.

Командування Міжнародного центру миротворчості та безпеки звернулося до жителів Яворівщини про заборону проходу та проїзду на територію полігону, а також торкати боєприпаси, що не вибухнули, збирати металобрухт, ягоди, гриби, ловити рибу, полювати та самовільно косити траву на території полігону.

Читайте також:
Падіння снаряда біля Яворівського полігону: правоохоронці почали розслідування

Поблизу Яворівського полігону перекинувся КрАЗ із військовими: 13 постраждалих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна