Кулеба переговорив із Держсеком США про посилення безпекової співпраці

 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів 31 березня розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.

Про це український міністр повідомив у твітері.

“Я провів змістовну та предметну розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном на тлі системного загострення Росією безпекової ситуації на сході України та в Криму. Обговорили напрями посилення взаємодії у безпековій сфері”, – написав Кулеба без додаткових подробиць.

Відомо, що Ентоні Блінкен під час телефонної розмови з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою підкреслив “непохитну підтримку Сполученими Штатами” територіальної цілісності України перед обличчям “триваючої агресії Росії на Донбасі і в Криму”.

Прессекретар Пентагону Джон Кірбі звинуватив Росію в порушенні перемир’я на сході України. Кірбі наголосив, що дестабілізуючі дії Росії підривають процес деескалації, розпочатий в минулому році.

“Ми інформовані про звіт українських військових про пересування російських військ на кордонах України”, – зазначив представник Пентагону, якого цитує “Радіо Свобода”.

CNN з посиланням на джерела у Пентагоні повідомляє про те, що американські військові стурбовані даними про переміщенням 4 тисяч російських військовослужбовців до Криму. Американські аналітики припускають, що вони можуть взяти участь у військових маневрах, які можуть служити як символічний жест Кремля на адресу нової американської адміністрації, свого роду попередження про готовність протистояти США.

Читайте також:
Блінкен: Огляд зловмисної діяльності Росії – на стадії завершення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна