Окупаційний суд у Севастополі посадив чоловіка на 6,5 роки за приналежність до Свідків Єгови

 

В окупованому РФ Севастополі підконтрольний Москві районний суд засудив до шести з половиною років колонії загального режиму Віктора Сташевського через його приналежність до числа “Свідків Єгови”.

Про це повідомило російське видання “Медиазона” з посиланням на представників релігійної організації.

Сташевський визнаний винним “в організації діяльності екстремістського співтовариства”.

Чоловіка взяли під варту в залі суду і відправили до СІЗО. Він заперечує провину.

Обвинувачення Віктору Сташевському висунули за те, що разом з одновірцями він молився та обговорював Біблію. В релігійній організації зазначили, що в матеріалах справи є покази засекреченого свідка.

Як відомо, православні, католицькі та протестантські церкви заперечують приналежність релігійної організації “Свідків Єгови” до християнства, бо ті не приймають основних релігійних доктрин загальновизнаного християнства і не беруть участі в релігійних традиціях, які мають небіблійне походження. Однак в Україні та країнах Заходу СЄ громади вільно функціонують. Натомість у 2017 році верховний суд Росії визнав церкву свідків Єгови “екстремістською організацією” і заборонив її діяльність у країні. Це рішення розцінюється правозахисниками і багатьма країнами світу як переслідування людей за їхню віру.
Також релігійна діяльність “СЄ” заборонена або обмежена в деяких країнах, включаючи Китай, В’єтнам, деякі ісламські держави.

Читайте також:
Колабораційний суд в Криму засудив пенсіонерку до 12 років колонії за “держзраду”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна