Колабораційний суд в Криму засудив пенсіонерку до 12 років колонії за “держзраду”

 

Підконтрольний Росії Севастопольський міський суд 24 березня 2021 року засудив до колонії суворого режиму пенсіонерку Галину Довгополу, яку звинувачують у “державній зраді”.

Як повідомила в понеділок, 29 березня, омбудсмен Людмила Денисова, йдеться про сфабриковану справу за нібито збір даних для України щодо окремого авіаційного полку Чорноморського флоту Російської Федерації.

Зазначається, що жінку засудили до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму та 1 року адміннагляду під закінчення терміну ув’язнення.

У пресслужбі суду напередодні повідомили, що уродженка Бахчисарая, 1955 року народження (Галина Довгопола) отримала вирок, бо нібито “була залучена представником іноземної держави до негласної співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України”.

“Наголошую, що проведення судових слухань відносно громадян України в закритому режимі без допуску представників ЗМІ практикується так званими судами не вперше і є черговим свідченням фальсифікації кримінальної справи проти Галини Довгополої”, – наголосила омбудсмен.

Вона засудила незаконні дії та продовження політичних репресій окупаційною владою відносно українців на території тимчасово окупованого Криму.

“Закликаю міжнародну спільноту застосувати всі можливі інструменти для посилення тиску на Російську Федерацію, аби якнайшвидше звільнити всіх незаконно утримуваних нею громадянами України та припинити терор стосовно них”, – додала Денісова.

Як інформувала “Новинарня“, кримчанина засудили до 6 років колонії за звинуваченням в участі в “українському нацбатальйоні”.

Читайте також:
Зеленський підписав закон, що спрощує доступ до правосуддя жителям Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна