СБУ провела ще 20 обшуків у членів організації “Український вибір” Медведчука

 

Служба безпеки України провела нові обшуки в осіб, причетних до ГО “Український вибір” Віктора Медведчука.

Про це у вівторок, 30 березня, повідомила пресслужба СБУ.

“Служба безпеки України проводить слідчі дії щодо членів громадської організації “Український вибір”. Сьогодні у керівництва і представників цієї організації було проведено 20 обшуків. Відповідні заходи здійснюються з метою документування протиправної діяльності вказаних осіб. Слідчі дії відбувались у понад 10 регіонах країни. Вилучену доказову базу додано до матеріалів справи”, – ідеться в повідомленні.

“У ході досудового розслідування перевіряється їхнє сприяння проведенню у березні 2014 року незаконного референдуму і виборів в АР Крим та у місті Севастополь“, – зазначили в спецслужбі.

Нагадаємо, 25 березня СБУ вперше повідомила про обшуки в рамках розслідування дій представників громадської організації “Український вибір” в їхній участі в анексії Криму. Представники організації “обґрунтовано підозрюються” у сприянні в 2014 році проведенню незаконного референдуму і псевдовиборів у Криму.

Досудовим слідством  встановлено, що члени ГО “Всеукраїнський громадський рух “Український вибір” під час окупації півострова Росією та після неї активно підтримували і підтримують незаконно створені органи влади. Вони стали членами виборчих комісій і дільниць, брали участь у діяльності незаконного збройного формування “Самооборона Криму”. Учасники НЗФ протиправно переслідували проукраїнськи налаштованих активістів, захоплювали адміністративні будівлі органів влади України та здійснювали охорону незаконно створених виборчих дільниць в АР Крим та у Севастополі під час проведення так званого “референдуму” 16.03.2014.

Слідчі СБ України продовжують слідчі дії у межах розпочатого кримінального провадження за ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Вирішується питання щодо повідомлення учасникам про підозри за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 111 (державна зрада) КК України.

Офіс генерального прокурора поінформував, що підозру повідомили трьом учасникам “Українського вибору”.

Читайте також:
СБУ розслідує причетність організації Медведчука “Український вибір” до окупації Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна