Напад на українських підлітків в Австрії: є ордер на арешт нападника

 

У рамках розслідування нападу на українських підлітків в австрійському місті Грац місцева поліція видала ордер на арешт одного з нападників.

Про це повідомив у коментарі “Радіо Свобода” посол України в Австрії Олександр Щерба.

“Вже є ордер на арешт одного з нападників. Оголошений у розшук. Це реально банда, яка заманює молодих людей і грабує”, – розповів Щерба.

Дипломат додав, що австрійська поліція не дає посольству контакти постраждалих, а дає постраждалим координати посольства. Таким чином, люди самі вирішують, чи потребують допомоги. Утім постраждалі поки не звертались, додав Щерба.

Раніше посол повідомляв, що напад скоїла група з семи осіб.

“Щодо мотивів нападу, то поліція виходить, що це було пограбування. Розшук зловмисників триває”, – писав Щерба в фейсбуці.

28 березня австрійське видання Heute повідомило, що група невідомих у Граці напала на двох українських підлітків. За даними ЗМІ, постраждалі – двоє братів 15 і 17 років, громадяни України, які домовились через соцмережі зустрітися з незнайомцем для продажу одягу. Після того, як “покупець” поміряв запропоновану куртку, з обох входів до підземного переходу до братів підійшла група людей у масках. Один із нападників погрожував 17-річному юнакові пістолетом та вимагав гроші, цінності та одяг, які той приніс із собою. Підліток почав опиратись, тоді один зі зловмисників у масці витягнув ножа та завдав хлопцеві удар у верхню частину тіла. 15-річний брат прийшов на допомогу, та нападники швидко втекли.
17-річного хлопця шпиталізували. Його поранення описують як серйозні, проте життю нічого не загрожує. Молодший брат отримав незначні травми обличчя.

Читайте також:
Підозрюваним у побитті українського підлітка в Парижі висунуто обвинувачення в замаху на вбивство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна