Підозрюваним у побитті українського підлітка в Парижі висунуто обвинувачення в замаху на вбивство

 

Дев’ятьом підозрюваним у жорстокому побитті українського підлітка в Парижі висунуті обвинувачення, включаючи замах на вбивство.

Про це повідомляє “Укрінформ” із посиланням на Franceinform.

За інформацією джерел у слідстві, у замаху на вбивство звинувачують п’ятьох осіб, вони заарештовані. Ще четверо підлітків перебувають “під контролем правоохоронців”.

Загалом за цією справою було затримано 12 осіб: одинадцятьох підлітків віком від 15 до 17 років та 18-річного юнака. Більшість із них мешкає у містечку Ванв поблизу Парижа.

Зазначається, що трьох затриманих відпустили без висунення обвинувачень на цій стадії розслідування.

Як писала “Новинарня“, 15 січня у Парижі група невідомих жорстоко побила 14-річного українця Юрія Симканича (15 років йому виповнилося 21 січня, коли хлопець лежав у лікарні). Десяток нападників із металевими палицями, битками і ножами атакували компанію учнів, серед яких був Юрій.

На оприлюдненому відео з камери спостереження зафіксовано, як підлітка, поваленого на землю, жорстоко б’є група хлопців. Нападники застосовують холодну зброю, палиці, стрибають на голову жертви.

Внаслідок побиття Юрій перебував у штучній комі у критичному стані – в кількох місцях пробитий череп, множинні переломи рук, ребер, ножові поранення, травма очей. Через кілька днів хлопця вивели з коми, але на нього чекає тривале лікування. Він переніс кілька операцій і попереду, ймовірно, ще кілька хірургічних втручань.

28 січня речник МЗС Олег Ніколенко поінформував, що підліток перебуває у стабільному стані, а посольство України у Франції підтримує зв‘язок із родиною та лікарями.

Як зазначили в посольстві, за попередніми даними розслідування судової поліції, Юрій став жертвою нападу помсти представників банди RD4 після того, як кількома днями раніше був побитий підліток із Ванва.

Розслідування трагічної події перебуває під контролем міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена.

Українські дипломати взаємодіють із французькими правоохоронцями у розслідуванні побиття українця.

Читайте також:
Напад шокує своєю дикістю, варварством і ненавистю, – Зеленський про побиття українського юнака в Парижі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна