Напад шокує своєю дикістю, варварством і ненавистю, – Зеленський про побиття українського юнака в Парижі

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що побиття українського юнака Юрія у столиці Франції, яке трапилося 15 січня, шокує дикістю й ненавистю, і винні мають бути покарані.

Про це йдеться в повідомленні на телеграм-каналі Зеленського, опублікованому в понеділок, 25 січня.

“Те, що не відпускає. Напад, який шокує своєю дикістю, варварством, ненавистю. Ще 15 січня у Парижі жорстоко побили нашого хлопця – українця, підлітка. Хто це зробив? Судячи з відео, такі ж підлітки або трохи старші. Десять на одного. У них була арматура, холодна зброя. І в них була мета – вбивати, калічити, нівечити”, – наголосив президент.

Він зазначив, що Юрій з друзями повертався зі школи, коли на них напали.

За словами Зеленського, хлопець досі в тяжкому стані з численними травмами, лікарі намагаються бути дуже обережними у своїх прогнозах.

Водночас глава держави повідомив, що “є підстави сподіватися” на одужання хлопця.

“Знайти й покарати нападників. Це навіть не просто наша вимога, це питання цивілізованості. У будь-якій країні такий напад заслуговує на жорстку реакцію держави”, – вважає Володимир Зеленський.

За його словами, Українська держава зробить усе, щоби Юрій та його родина отримали необхідну допомогу, а розслідування – необхідні стимули.

Раніше українські дипломати закликали всіх підтримати Юрія та його сім’ю. На це відгукнулися ключові французькі політики, громадські діячі та знаменитості.

“Украй вражена неймовірною агресією щодо юного Юрія. Винних потрібно знайти і судити. Вся моя підтримка йому і його родині”, – написала мер Парижа Анн Ідальго у твіттері.

На захист українського юнака також виступив відомий французький футболіст, нападник збірної Франції й іспанського клубу “Барселона” Антуан Грізманн.

“Подія, яку не можна терпіти. Сили тобі, Юрію, і хорошого відновлення”, – написав він у соцмережі.

15 січня у Парижі група невідомих жорстоко побила 15-річного українського підлітка Юрія. Десяток нападників із металевими палицями, битками і ножами атакували компанію учнів.

На оприлюдненому відео з камери спостереження зафіксовано, як підлітка, поваленого на землю, жорстоко б’є група хлопців, як видається, також підлітків. Нападники застосовують холодну зброю, палиці, стрибають на голову жертви.

Внаслідок побиття хлопець перебуває у комі у критичному стані – в кількох місцях пробитий череп, множинні переломи рук, ребер, ножові поранення, травма очей.

Розслідування трагічної події перебуває під контролем міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена.

Дипломати взаємодіють із французькими правоохоронцями у розслідуванні побиття українця.

Читайте також:
У польському Ряшеві затримали нападника, що важко поранив двох українських студентів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна