“Породжує неприязнь”: новий суддя КСУ Кичун незадоволений рівнем зарплати

 

Новий суддя Конституційного Суду України Віктор Кичун назвав надмірно велику зарплату суддів, яка в середньому становить близько 300 тисяч гривень.

Про це інформує “РБК-Україна”.

За словами Кичуна, “необґрунтовано висока” зарплата суддів породжує неприязнь людей до КСУ.

“Це, знаєте, теж є додатковим елементом ненависті до суддів КСУ, що вони, мовляв, отримують величезні зарплати, а виносять такі сумнівні рішення”, – додав він.

Кичун вважає за необхідне відновити довіру до КСУ серед громадян. Цьому будуть сприяти “справедливі для суспільства” рішення.

“Треба виносити рішення, які об’єднують. Я вважаю, що таким могло би стати, наприклад, рішення про мову (мається на увазі закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, – “Н”). Щоби показати згуртованість, щоби не було “груп інтересів”, щоб показати – ми всі представники в КСУ від українського народу”, – заявив Кичун.

Нагадаємо, Віктор Кичун був призначений суддею КСУ 18 лютого 2021 року. Його кандидатуру висунула фракція “Слуга народу”.

Кичуна на цю посаду обрали з другої спроби. Він замінив на посаді Миколу Мельника, який подав заяву про відставку ще у 2019 році.

Віктор Кичун – доцент кафедри конституційного права у Національному університеті ім. Ярослава Мудрого.

Народився 19 червня 1968 року у селі Велика Березна Полонського району на Хмельниччині.

Відповідно до офіційної біографії, Віктор Кичун має також досвід роботи адвокатом. Він був головою юридичного управління, а пізніше членом правління і директором з правових питань та роботи з проблемною заборгованістю “Банку Кредит Дніпро” (до 2015 року).

Також у біографії йдеться, що він зареєстрований як ФОП.

Має звання кандидата юридичних наук і більше 25 років досвіду роботи у сфері права.

Як відомо, Віктор Кичун – товариш представника президента Володимира Зеленського у Конституційному Суді Федора Веніславського. Нардеп від “Слуги народу” не вбачає у цьому конфлікту інтересів.

Читайте також:
Конституційний Суд вирішує, чи можна притягти президента України до відповідальності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна