Єрмак переговорив з радником Байдена та натякнув, що США можуть активніше впливати на переговори щодо Донбасу

 

Керівник офісу президента України Андрій Єрмак переговорив з радником президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном.
Під час переговорів йшлося, зокрема, і про те, що США можуть активніше впливати на мирні переговори щодо Донбасу й завершення війни.

Про це йшлося під час телефонної розмови Єрмака і Саллівана в понеділок, 29 березня.

Як зазначається в пресрелізі Банкової, Єрмак подякував Сполученим Штатам за “чітку й послідовну політику з підтримки суверенітету й територіальної цілісності України”.

“Ми високо цінуємо нещодавні сильні заяви президента Джо Байдена та представників вашої адміністрації щодо Криму. Для нас є дуже важливим підтвердження політики США щодо невизнання спроби анексії Криму, засудження незаконної окупації півострова, а також підтримка нашої ініціативи “Кримська платформа”, – сказав Єрмак.

Крім того, глава ОПУ розповів співрозмовнику про безпекову ситуацію на лінії розмежування на Донбасі. Він відзначив, що в останні тижні спостерігається небезпечна тенденція до збільшення кількості порушень режиму припинення вогню та кількості загиблих.

“Минулої п’ятниці, 26 березня, ми втратили за один день чотирьох наших воїнів”, – зазначив він.

“Керівник ОП держави додав, що США могли б відіграти більш активну роль у просуванні мирних переговорів щодо припинення війни на Донбасі“, – йдеться в пресрелізі Банкової.

Андрій Єрмак також подякував Сполученим Штатам Америки за надання важливої безпекової допомоги, яка сприяє посиленню обороноздатності України. Зокрема йдеться про підтримку реформи Збройних сил України, посилення Військово-морських сил ЗСУ.

Єрмак також зауважив, що завдяки підтримці США Україна вже отримала статус Партнера з розширеними можливостями НАТО (EOP) і розраховує на отримання плану дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ).
Він зауважив, що Україна залишається форпостом демократичного світу на сході Європи і платить за це високу ціну, зокрема втрачаючи життя найкращих своїх громадян.

Джейкоб Салліван натомість відзначив зусилля України у проведенні реформ. Він наголосив, що США допомагатимуть Україні в досягненні її політичних, економічних, безпекових цілей.

Також він запевнив у готовності й надалі допомагати Україні в отриманні повноправного членства в НАТО.

Читайте також:
“Без жодних передумов”: Байден зателефонує Зеленському, – посольство США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна