Президент Литви погодився з Байденом щодо Путіна-“вбивці”

 

Президент Литви Гітанас Науседа теж заявив, що російський глава держави Володимир Путін є “вбивцею”.
Він також вважає, що вважає, що Росія зневажає територіальну цілісність своїх сусідів, зокрема України.

Про це в понеділок, 29 березня, повідомляє портал Delfi.

“На жаль, так”, – відповів Науседа на питання, чи міг би він слідом за президентом США Джо Байденом назвати Путіна вбивцею.

За словами президента Литви, Росія демонстративно не зважає на територіальну цілісність сусідніх країн, таких як Україна.

“Я бачу безліч ознак, які демонструють явну байдужість, назвемо це так, стосовно цінностей цивілізованого світу, ігнорування права націй на самовизначення, ігнорування територіальної цілісності сусідів, що Кремль останнім часом робить досить демонстративно”, – сказав Науседа.

Іншим важливим аспектом, за його словами, є ситуація всередині Росії, де режим “найбільш грубим чином” переслідує лідерів опозиції, таких, як Алєксєй Навальний.

“І далі говорити, втягнувши голову в плечі, що, знаєте, ми шукаємо, як включитися у відносини з Росією, що я іноді чую від своїх колег в Європейському союзі – це потрібно і емоційно, і територіально бути дуже далекими від того, що називається Росією, щоб говорити таке”, – зазначив Науседа.

Нагадаємо, що Росія відкликала свого посла у США для консультацій після слів Байдена про Путіна-“вбивцю”.

Виклик посла відбувається після виходу в ефір інтерв’ю Джо Байдена, у якому він заявив, що Росія втручалася в президентські вибори в США і повинна заплатити за свої дії. Він також ствердно відповів на запитання, чи вважає Владіміра Путіна вбивцею.

Читайте також:
Російський рубль різко обвалився після того, як Байден назвав Путіна вбивцею

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна