На окуповану територію запустили прапори НГУ, батальйону “Донбас” і листівки з годинником. ФОТО, ВІДЕО

 

Поблизу смт Миронівський у Бахмутському районі Донецької області військові Національної гвардії, ЗС України та громадські активісти за допомогою повітряних куль, наповнених воднем, запустили на окуповані території великі прапори НГУ і батальйону “Донбас”, а також українські пропагандистські листівки.

Про акцію “Привітай тих, хто чекає на тебе!”, що відбулася 27 березня (після Дня Нацгвардії), повідомила пресслужба угруповання НГУ в ООС.

“Цього дня у бік позицій російських окупантів полетіли не лише прапори. Туди полетіла також спеціальна поліграфічна продукція. Завдяки годинниковому механізму вона має бути доставлена у визначений район. Досвід подібних акцій показує, що у більшості випадків листівки потрапляють просто на ворожі позиції”, – сказано в повідомленні.

“Такі дії надзвичайно важливі. Вони підтримують моральний дух тієї частини населення окупованих земель, які чекають нашого повернення. Це – прозорий сигнал: «Ми за вас боремось!» І одночасно це сигнал окупантам: «Скоро ці прапори висітимуть на кожному будинку”, – пояснив мешканець Донеччини Влад Борода.

Фотогалерея пресслужби угруповання НГУ в ООС:

запуск прапора НГУ на ОРДО_1 запуск прапора НГУ Донбас на ОРДО_пам'ятник Міфу запуск прапора НГУ на ОРДО_3 запуск прапора НГУ на ОРДО_2 запуск прапора НГУ на ОРДО запуск прапора НГУ Донбас на ОРДО_1 запуск прапора НГУ Донбас на ОРДО_2 запуск прапора НГУ на ОРДО_годинник
<
>

“З початку року ми вже встигли запустити український прапор над Армянськом в Криму. Кілька десятків разів запускали прапори та листівки над окупованими землями Донбасу”, – розповів активіст, додавши, що українці мають дієві інструменти моніторингу психологічного впливу подібних заходів.

“Ми з батальйоном «Донбас» з 2014 року. Допомагаємо його бійцям, піклуємось про родини загиблих військовослужбовців. Сьогодні фінансово підтримали цю акцію. Таким чином ми привітали гвардійців з їхнім професійним святом”, – розповіла керівник ГО “Схід і Захід разом” харків’янка Олена Вовк.

Серед учасників акції – дружина загиблого бійця батальйону НГУ “Донбас” Кадира Магомедова – Наталя.

Запуск прапорів відбувся поруч із пам’ятником добровольцю Василю Сліпаку “Міфу”, який загинув тут, на Світлодарській дузі.

“Сьогодні ми запустили прапори Національної гвардії та батальйону «Донбас». Саме Нацгвардія першою почала приймати у свій склад добровольців та створювати добровольчі батальйони, зокрема й батальйон «Донбас». Це для нас дуже важливо, як і те, що ми маємо постійно нагадувати мешканцям окупованих територій, що ми повернемо мир, лад і спокій на ці землі”, – заявив військовослужбовець НГУ Микола.

“Нацгвардійці – наші побратими! Вітаємо їх зі святом! Ми дуже раді бути присутніми на цьому заході. Бажаємо їм, щоб вони дедалі більше міцнішали. Разом ми переможемо!” – сказав військовий ЗСУ Ігор, керівник групи цивільно-військового співробітництва м. Світлодарськ.

Читайте також:
Над окупованою Горлівкою здійнявся український прапор і випали патріотичні листівки. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна