Зеленський присвоїв почесні найменування військовим частинам Нацгвардії

 

Президент України Володимир Зеленський підписав укази про присвоєння почесних найменувань формуванням Національної гвардії України.

Відповідний документ глава держави підписав у п’ятницю, 26 березня, з нагоди сьомої річниці створення Нацгвардії України.

Так, 50-му полку Нацгвардії присвоєне почесне найменування “імені полковника Семена Височана”.

Почесне найменування “Павлоградський” присвоєне 4-му полку Національної гвардії.

Навчальний центр Національної гвардії України отримав почесне найменування “імені Василя Вишиваного”.

“Сім років тому була створена Національна гвардія України, яка об’єднала у своїх лавах військових, правоохоронців та добровольців-патріотів. У критичний для держави момент, навесні 2014 року, нацгвардійці стали на захист територіальної цілісності України й опинилися в епіцентрі подій, що вирішували долю нашої країни. Щоб відзначити бойові заслуги, патріотизм та звитягу бійців Нацгвардії, її підрозділам присвоюються почесні найменування. Впевнений, що нацгвардійці з гордістю та честю носитимуть їх”, – сказав Зеленський, якого цитує пресцентр Банкової.

Читайте також:
Шістьох полеглих на фронті бійців Нацгвардії посмертно нагородили знаком “За доблесну службу” . ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна