Шістьох полеглих на фронті бійців Нацгвардії посмертно нагородили знаком “За доблесну службу” . ФОТО

 

Родичі шістьох військових, які загинули під час російсько-української війни, отримали відомчі відзнаки Національної гвардії України – нагрудний знак “За доблесну службу” (посмертно).

Про це інформує пресслужба Національної гвардії України.

Посмертно були нагороджені бійці батальйону “Донбас” Сергій Джевага, Іван Сотник, Іван Ганя, Андрій Шевчук і Володимир Пушкарук, військовослужбовець батальйону імені генерала Кульчицького Тарас Герасимюк.

“Вони були синами, батьками, чоловіками, друзями, побратимами. Вони не підкорилися обставинам і одними з перших стали на захист України, коли на її територіальну цілісність посягнув підступний ворог. Нині їх імена назавжди вписані чорними літерами у новітню історію України. А на їхніх подвигах виховуються наступні покоління захисників. Ми пам’ятаємо і шануємо кожного Героя”, – йдеться в повідомленні.

Після смерті сина Андрія, волинянка Діана Шевчук не опустила руки. Навпаки, в пам’ять про сина створила громадську організацію “Крила матері”, згуртувавши однодумців задля підтримки армії. Волонтери плетуть маскувальні сітки, костюми “кікімори” та передають їх військовослужбовцям на схід.

Фото: пресслужба НГУ

“Без сліз на очах не можуть згадувати батьки Івана Сотніка “той клятий травень 2015-го”. Саме тоді, 2 травня, життя Івана обірвалося. Він загинув від ворожої кулі снайпера у селі Широкине Донецької області”, – повідомляє пресслужба НГУ.

Фото: пресслужба НГУ

У Чернігові гвардійці військової частини 3082 вручили почесну відзнаку НГУ Олександру Джевазі, батьку загиблого воїна АТО/ООС Сергія Джеваги.

Батько Сергія Джеваги отримує посмертну нагороду сина. Фото: пресслужба НГУ

Військовий на початку бойових дій пішов добровольцем на службу до лав Національної гвардії України. Обіймав посаду командира мінометного розрахунку 2-го батальйону спеціального призначення “Донбас” Національної гвардії України. Боєць загинув 29-го серпня 2014 року під час виходу “зеленим коридором” з Іловайського котла.

Читайте також:
Зеленський відзначив нагородами 67 воїнів-добровольців, із них 64 – посмертно. УКАЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна