ОГП відповів на звернення Львівської облради щодо переслідування фігурантів “справи Шеремета”

 

Офіс генерального прокурора України надав відповідь на звернення Львівської обласної ради щодо переслідування Сергія Стерненка, Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко і Яни Дугарь.

Про це “Новинарні” повідомили в п’ятницю, 26 березня, в правозахисній ініціативі “Правотворець”.

Стосовно звернення по Стерненку, то ОГПУ “перевела стрілки” на Одеську обласну прокуратуру, написавши у відповіді на звернення, що “порушені у зверненні птання належать до компетенції Одеської обласної прокуратури”.

“ОГПУ передала звернення обласної ради на керівника Одеської облпрокуратури Сергія Костенка, який проявив відверту упередженість в справі Стерненка й безпосередньо причтений до обвинувального вироку Сергію”, – інформують правозахисники.

Щодо звернення у так званій “справі Шеремета”, офіс генпрокурора відповів таке:

“Якщо під час наступного розгляду клопотань (тобто того засідання, що було 23 березня 2021 р. – Н.) про продовження строку дії запобіжних заходів відносно обвинувачених у судовому засіданні не буде доведено обставин, передбачених п. 3 ч. 1 ст. 194 КПК України (недостатність застосування більш м’яких запобіжних заходів для запобігання ризику або ризикам, зазначеним у клопотанні – Н.), суд має право застосувати більш мякий запобіжний захід, ніж той, який зазначений у клопотанні прокурора”.

Варто відзначити, що під час засідання 23 березня стороною обвинувачення якраз і не було доведено обставин, передбачених п. 3 ч. 1 ст. 194 КПК: сторона захисту Антоненка, Дугарь, Кузьменко розбила доводи прокурора, навіть суддя Голуб неодноразово вимагала у прокурора уточнень під час засідання.

Але це ніяк не вплинуло на зміну запобіжних заходів. Таким чином можна констатувати, що у Ірини Венедіктової просто вирішили перекласти відповідальність на суд й не збираються змінювати клопотання стосовно зміни запобіжних заходів, фактично відмовляючи Львівській обласній раді в задовільненні однієї з вимог звернення.

Читайте також:
Львівська облрада звернулася до Зеленського, Венедіктової та Денісової

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна