Україна створює реєстр шкоди, яку заподіяла РФ окупацією Криму

 

Україна працює над створенням реєстру шкоди, заподіяної державі внаслідок окупацією Росією Криму.

Про це йдеться в оприлюдненій у середу, 23 березня, Стратегії деокупації та реінтеграції Криму.

“Україна створює реєстр заподіяної шкоди державі Україна, її громадянам і юридичним особам у зв’язку з збройною агресією Російської Федерації, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією території України”, – йдеться у тексті Стратегії, який цитує “Радіо Свобода”.

Згідно з документом, Україна також створює реєстр шкоди, заподіяної в результаті дій Росії, “які призвели до забруднення та іншого негативного впливу на навколишнє середовище на тимчасово окупованій території”.
У документі наголошується, що Україна організовує і здійснює відповідну позовну діяльність в міжнародних судових установах і арбітражах стосовно відшкодування таких збитків і втрат.

“Україна здійснює заходи щодо збереження культурної спадщини на тимчасово окупованій території, зокрема формує реєстр культурних цінностей і музейних колекцій України на тимчасово окупованій території і реєстр втрачених культурних цінностей”, – наголошується в документі.

В цілому Стратегія деокупації та реінтеграції Криму містить 97 пунктів, у яких викладено позицію України і відповідний план дій, зокрема у сфері захисту прав і свобод людини, економічній політиці, соціальній та гуманітарній політиці, екологічній та інформаційній політиці, а також міжнародному співробітництві.

Як інформувала “Новинарня“, 24 березня Зеленський затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції Криму.

Читайте також:
До стратегії деокупації Криму не внесли принципові пропозиції Меджлісу, – Чубаров

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна