До стратегії деокупації Криму не внесли принципові пропозиції Меджлісу, – Чубаров

 

В стратегію деокупації та реінтеграції Криму, затверджену Радою нацбезпеки та оборони, не потрапила низка принципових пропозицій Меджлісу кримськотатарського народу.
Представники Меджлісу брали участь в обговоренні початкового тексту публічної частини стратегії.

Про це написав глава Меджлісу Рефат Чубаров у ФБ в четвер, 11 березня.

З його слів, Меджліс пропонував включити в завдання стратегії “захист і реалізацію невід’ємного права на самовизначення кримськотатарського народу в складі суверенної і незалежної Української держави”.

В тексті також пропонували внести визначення статусу Криму – “як національно-територіальної автономії, утвореної в межах Кримського півострова на основі реалізації кримськотатарським народом як корінним народом України свого права на самовизначення, і є невід’ємною складовою України, яка здійснює повноваження, визначені Конституцією України”

Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що пропозиції Меджлісу може врахувати Кабмін при розробці заходів щодо реалізації цієї стратегії.

Водночас відзначається, що частина пропозицій і зауважень Меджлісу все-таки була врахована.

Як писала “Новинарня“, Рада нацбезпеки і оборони 11 березня затвердила Стратегію деокупації Криму. Робота над стратегією тривала понад рік.
Цей документ буде відкритий для громадськості і матиме англійський переклад.

Читайте також:
Резніков розповів, чи планує Україна виселяти росіян з півострова після деокупації Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна