У Японії розпочалася естафета олімпійського вогню

 

У японській Фукусімі стартувала естафета олімпійського вогню. Так розпочався чотиримісячний відлік до першої Олімпіади, що проводиться в умовах глобальної пандемії.

Про це в четвер, 25 березня, інформує Reuters.

“Церемонія початку естафети пройшла у спортивному комплексі у Фукусімі, який було перетворено на тренувальний об’єкт для робітників, залучених до виведення з роботи пошкодженої у 2011 році ядерної станції”, – йдеться у повідомленні.

Члени японської збірної команди із жіночого футболу запалили олімпійський факел вогнем, доставленим із Греції.

Зазначається, що під час естафети близько десяти тисяч бігунів пронесуть факел 47 японськими префектурами, в тому числі віддаленими островами.

“Перший відтинок не матиме глядачів заради уникнення скупчення людей, а спостерігачі на подальших ділянках естафети муситимуть використовувати маски та дотримуватися дистанції”, – стверджує видання.

Завершиться естафета 23 липня в Токіо, коли відкриються власне Олімпійські ігри.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри-2020 мають відбутися в Токіо з 23 липня по 8 серпня 2021 року. Вони були відкладені на рік через пандемію коронавірусу.
Опитування показують, що більшість японців не хочуть, щоб їх відвідували іноземці, побоюючись великого напливу людей та швидкого поширення вірусу.
Прем’єр-міністр Японії Йосіхіде Суга на початку 2021 року запевняв, що цьогоріч у країні точно відбудуться Олімпійські та Паралімпійські ігри.

Читайте також:
На літній Олімпіаді в Токіо Україна розраховує приблизно на 15 медалей, – міністр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна