На літній Олімпіаді в Токіо Україна розраховує приблизно на 15 медалей, – міністр

 

Україна на Олімпійських іграх-2020 у Токіо може сподіватися на 13-15 медалей.

Таку думку висловив міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт в інтерв’ю ТСН, що вийшло 6 березня.

“Десь приблизно 13-15 медалей, на які ми можемо очікувати на Олімпійських іграх в Токіо”, – сказав він.

На зауваження, що це невелика кількість, глава Мінмолодьспорту відповів, що за рік, відколи він працює на посаді, “складно зробити так, щоб їх (медалей) було 30, чи 27, як на Олімпійських іграх в Пекіні”, однак зазначив, що робота у цьому напрямку ведеться.

“Ви ж розумієте, що підготовка спортсменів триває не рік, і не два, а чотири і вісім. Я до Олімпійських ігор готувався десять років. І для того, щоб гідно підготуватися, треба зробити всі умови. Ви ж пам’ятаєте, як всі казали, що вигравали не завдяки, а всупереч. У мене є велике бажання зробити так, щоб вигравали завдяки. А на це потрібен час. Ми розробили Стратегію розвитку фізичної культури і спорту до 2028 року”, – сказав Вадим Гутцайт – колишній фехтувальник, шабліст, який виграв командне “золото” Олімпіади 1992 року в складі пострадянської Об’єднаної команди.

Міністр не став прогнозувати, від яких саме спортсменів варто очікувати медалей.

“Я вірю у всіх спортсменів, які отримали ліцензію на Олімпійські ігри. Це несподівані змагання. Це змагання психології. А Олімпійські ігри в Токіо стануть для всіх неочікуваними, я впевнений. Тому що рік паузи через пандемію без змагань, виїздів за кордон на якісь тренувальні збори, без спарингу… Тому я просто впевнений, що ми побачимо і почуємо про спортсменів, яких ми ще не знаємо”, – зазначив глава Мінмолодьспорту.

Гутцайт також повідомив, що особисто поїде в Токіо, щоб підбадьорити наших олімпійців.

Як відомо, через пандемію коронавірусу Олімпіада 2020 року в японській столиці Токіо перенесена на 23 липня – 8 серпня 2021 року.

Нагадаємо, на ОІ-2016 у Ріо-де-Жанейро Україна здобула 11 медалей, з них 2 золоті (31-ше місце), на Іграх у Пекіні 2012 року – 20 медалей, з них 6 золотих (14-те місце), на Олімпіаді-2008 у Пекіні – 27 медалей, 7 золотих (11-те загальнокомандне місце).

У січні 2021 року лідера української гімнастичної збірної, олімпійського чемпіона Олега Верняєва відсторонили від змагань через допінг.

Читайте також:
Україна хоче провести Олімпійські ігри в 2030 або 2032 році, – міністр

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.