Україна хоче провести Олімпійські ігри в 2030 або 2032 році, – міністр

 

Україна планує провести Олімпійські ігри в 2030 або 2032 році. Через 10 років в Україні буде достатньо розвинена для цього інфраструктура.

Про це коментарі “Суспільному” заявив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт у понеділок, 4 січня.

Міністр зазначив, що зараз в уряді обговорюють питання з місцем проведення олімпіади та вартістю ОІ.

“Ми вважаємо, що через 10 років у нас в країні буде розвиток, і ми будемо здатні провести Олімпійські ігри. Нам треба ставити амбітні цілі. Провести Олімпіаду – це класна мета для нас. Ми будемо будувати інфраструктуру, будемо залучати всіх, будуть вільні (робочі – ред.) місця, щоб люди не виїжджали за кордон, а працювали в Україні для побудови спортивних об’єктів. До нас будуть приїжджати туристи – це туризм”, – заявив Гутцай.

Він додав, що також обговорюється можливість проведення Юнацької Олімпіади.

Як інформувала “Новинарня“, у вересні 2020 року президент Володимир Зеленський поставив завдання міністру спорту Вадиму Гутцайту провести в Україні Олімпіаду.

Читайте також:
Зеленський хоче провести разом з Польщею зимові Олімпійські ігри або чемпіонат світу з футболу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна