Нардепу повідомили про підозру за ухилення від сплати податків на понад ₴97 млн

 

Чинному депутату Верховної Ради повідомили про підозру за ухилення від сплати податків на понад 97 мільйонів гривень.

Про це в четвер, 25 березня, повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова у фейсбуці.

Відповідно до даних слідства, підозрюваний у 2012 році розпочав будівництво багатоквартирних житлових будинків в Петропавлівській Борщагівці та Софіївській Борщагівці у Києві.

Він планував продати квартири і нежитлові приміщення. Водночас нардеп не здійснив реєстрацію як суб’єкта господарської діяльності у формі фізичної особи-підприємця або юридичної особи.

“Після завершення зведення будинків, він зареєстрував на себе право власності на 1 221 об’єкт нерухомого майна в них. Протягом 2015-2020 років уповноважена ним за дорученням особа продавала нерухомість і передало йому понад 360 млн грн доходу від цих операцій”, – повідомила Венедіктова.

Доходи нардеп декларував, як доходи фізосіб від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності. При цьому застосовувалася ставка податку у розмірі 5% замість 18%.

“Попередньо, за даними експертизи, таким чином народний депутат ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб та податку на додану вартість на загальну суму понад 97 млн грн”, – пояснила генпрокурорка.

Нардепу повідомили про підозру за статтею “умисне ухилення від сплати податків”.

За даними ЗМІ, підозрюваний – член депутатської групи “За майбутнє” у Верховній Раді Віктор М’ялик.

Читайте також:
У Дніпрі СБУ заблокувала діяльність конвертцентру з обігом у сотні мільйонів гривень

Податкова служба списала податкові борги 3,7 млн громадян України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна