На Харківщині контррозвідка СБУ затримала бойовика “ЛНР”. ВІДЕО

 

У Харківській області контррозвідники Служби безпеки України виявили і затримали на бойовика терористичної організації “ЛНР”.

Про це у вівторок, 23 березня, інформує пресцентр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що громадянин України за власною ініціативою розпочав співробітництво з російсько-терористичними військами, які окупували частину території Донбасу.

У складі незаконного збройного формування так званого “народного ополчения Донбасса” він залякував мирних мешканців тимчасово окупованої Луганщини, а також брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних сил України та інших українських військових формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС.

Під час одного з нападів на позиції українських військових бойовик отримав поранення, пройшов лікування на території Російської Федерації та вирішив залишитися в РФ. Там він розраховував отримати громадянство країни-агресора.

“Проте замість паспорта РФ він отримав тюремний термін за незаконні оборудки з наркотиками. Після відбуття покарання повернувся в Україну”, – йдеться в повідомленні.

Під час проведення обшуку помешкання зловмисника у передмісті Харкова правоохоронці виявили та вилучили бойові гранати РГД-5 та РГО зі запалами.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення громадянину України про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації) і ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення можливих розвідувальних чи підривних спрямувань бойовика.

Операція із викриття і припинення протиправної діяльності проводилась під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури.

Читайте також:
СБУ оголосила про підозру проросійському блогерові Шпіру. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна