Кремль посилює ескалацію на Донбасі через відкриття представництв російської партії, – МЗС

 

Міністерство закордонних справ України назвало намір відкрити в окупованих Донецьку та Луганську представництво партії “Справедливая Россия – За правду” як черговий доказ ескалації Росією ситуації в ОРДЛО.

Про це у вівторок, 23 березня, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко, передає “Укрінформ”.

“Російська влада продовжує відкрито нехтувати Мінськими домовленостями та здійснювати кроки для затягування наразі непідконтрольних Україні районів Донбасу до свого політичного, економічного та електорального поля”, – зазначив дипломат.

Ніколенко зауважив, що задекларована мета представницького центру “Справедливой России” сприяти реалізації виборчих прав “громадян Росії” – мешканців тимчасово окупованих територій грубо порушує законодавство та суверенітет України, відкриває поле для фальсифікацій на російських виборах.

Дипломат нагадав, що останнім часом у Російській Федерації ведуть активні дискусії про організацію в ОРДЛО виборів до Держдуми.

“Україна вже заявляла, що не визнаватиме легітимність таких голосувань. РФ має нарешті почати виконувати взяті на себе зобов’язання для досягнення політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту на основі повної поваги до суверенітету України, дотримання вимог українського законодавства та норм міжнародного права”, – наголосив речник МЗС.

Нагадаємо, 22 березня представники російської партії “Справедлива Росія – За правду” заявили, що мають намір відкрити в тимчасово окупованому Донецьку свій центр.

Читайте також:
У Мінреінтеграції прокоментували намір ОРДО прийняти свій “закон” про перетин лінії розмежування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна