ООС: дев’ять обстрілів за добу, загинув український воїн

 

Протягом минулої доби, 20 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню з боку ворога. Один український воїн загинув.

Про це повідомив пресцентр штабу ОС у ранковому зведенні.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Північ” (Луганський напрямок), неподалік від селища Південне, окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а поблизу селища Шуми – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності ОТУ “Схід” (Донецький напрямок), поблизу села Водяне, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська вчинили обстріл позицій українських позицій, використовуючи гранатомети різних систем. По позиціях наших воїнів в околицях Лебединського окупанти застосували стрілецьку зброю, а поблизу селища Широкине – вели вогонь із великокаліберних кулеметів.

В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу, та на жаль, від отриманих поранень він помер під час евакуації до медичного закладу.

Напередодні в ОТУ “Північ” повідомили, що військовий загинув у районі Шумів, що під Горлівкою.

Командування висловило щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

Нагадаємо, за останні три доби на фронті внаслідок бойових дій загинули три українські воїни, а з початку березня – п’ятеро.

“На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.
Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через українську сторону СЦКК”, – розповів речник командування ОС Назар Волошин.

“Усі обстріли були прицільними і велися з метою нанесення втрат підрозділам Збройних сил України”, – зауважив речник з посиланням на УС СЦКК.

“Українська сторона СЦКК своєчасно реагувала на порушення режиму тиші збройними формуваннями РФ та через встановлений координаційний механізм відправляла запити на запровадження режиму “тиша”, – йдеться у зведенні.

Також було зафіксовано проведення противником інженерних робіт із розширення та облаштування нових оборонних позицій біля Донецького аеропорту в напрямку позицій наших захисників, що також є порушенням домовленостей.

Станом на сьому годину ранку 21 березня обстрілів не зафіксовано.

“Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню”, – резюмував речник.

Читайте також:
Українська делегація в ТКГ оприлюднила статистику “ефективності” режиму припинення вогню

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна